Široki Brijeg bolji od Kaknja

Prvenstvo BiH

Široki Brijeg bolji od Kaknja

E. Škorić

U susretu 14. kola košarkaškog prvenstva BiH Široki Brijeg je sa 99:87 savladao Kakanj.

Dosta izjednačeno je bilo na početku utakmice, Široki je vodio, ali nije uspijevao da se odvoji rezultatski, a onda gosti čak odlaze na plus osam. Kraj prve dionice pripao je njima (30:26).

U drugoj četvrtini Široki je zaigrao nešto bolje, ali se na odmor odlazi s izjednačenim rezultatom 48:48.

Široki u drugom poluvremenu u potpunosti dominira i na kraju dolazi do uvjerljive pobjede nad Kakanjcima, osvetivši im se tako za poraz u Kaknju iz prvog dijela sezone.

Najbolji u redovima domaćih bili su Goran Filipović s 20 koševa (3 skoka i 8 asistencija), Mateo Drežnjak je postigao 18 koševa (2 skoka i 8 asistencija), a Jure Zubac 14 (4 skoka i 2 asistencije) kao i Ivan Karačić (4 skoka), a Filip Kraljević je pridodao 12 koševa (5 skokova i 3 asistencije)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na drugoj strani Jovan Đorđević Marković je ubacio 17, a Adnan Arslanagić 13 poena uz devet asistencija, dok je 12 poena dodao Haris Ćurevac.

Široki u narednom kolu gostuje u Laktašima kod Igokee, a Kaknja čeka duel s Mladosti.

Top Komentari

dobojan90
Zasto kod sirokog ovako detaljna statistika a kod Kaknja ne???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi