HKK Široki poražen od Heliosa na otvaranju ABA 2 lige
Širokobriježani su poraženi na otvaranju ABA 2 lige u Domžalama (foto KK Helios)

Domaćin slavio sigurnu pobjedu

HKK Široki poražen od Heliosa na otvaranju ABA 2 lige

Košarkaši HKK Široki poraženi su večeras u Domžalama od tamošjeg KK Helios u okviru prvog kola ovogodišnjeg izdanja ABA 2 lige. 

Početak utakmice donio je dobru igru Širokog a domaći nisu uspijevali ostvariti značajniju prednost te se na prvi predah otišlo pri rezultatu 19:18 za Helios. 

Zaigrali su Slovenci zato u nastavku nešto mirnije u napadu i koncetriranije u obrani što im je donijelo prednost od 6 koševa viška na poluvremenu. Nije Široki unatoč tome što nije igrao loše uspijevao sustići Helios te je i treći period pripao domaćinu koji do kraja utakmice nije imao problema da utakmicu mirno privede kraju. 

Mahkovič s 22 poena i Konjević s 20 predvodili su Helios do premijerne pobjede a Filip Kraljević s 24 koša te Mateo Drežnjak s 18 bili su najbolji kod Širokog. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Helios Domžale: Konjević 20, Šikanić, Radovčić 9, Prepelič, Maček, Bratec 13, Oman 7, Knežević 7, Mahkovič 22, Florveus 3, Strel 3

HKK Široki: Naletilić 2, Kraljević 24, Filipović 10, Čović J, Čolak, Zubac, Karačić 10, Čović M, Drežnjak M. 18, Drežnjak D. 4, Damjanović, Batinić 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti