Optimizam u Širokom: Možemo se nositi sa svima

Starta Druga ABA liga

Optimizam u Širokom: Možemo se nositi sa svima

Bosna i Hercegovina će u novoj sezoni Druge ABA lige imati tri predstavnika.

Uz Sparse i Slobodu, našu zemlju u ovom regionalnom košarkaškom takmičenju će predstavljati i Široki koji će se u prvom kolu sastati sa ekipom Helios Suns iz Domžala.

Utakmica se igra u Sloveniji večeras s početkom u 19:00 sati, a u redovima bh. prvaka, sudeći prema izjavama, vlada optimizam.

"Uvijek je bitna prva utakmica tako da od svojih igrača očekujem da ostave što bolji dojam u ovoj utakmici. Dobro smo radili i pripremili se, te se nadam da ćemo to pokazati protiv Heliosa kojega poštujemo kao protivnika. Vidjet ćemo hoće li nam to biti dovoljno za pobjedu", izjavio je trener Krunoslav Krajnović.

Svoja očekivanja je iznio i košarkaš Josip Naletilić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Drago mi je što napokon kreće Druga ABA liga. Ako ozbiljno i timski uđemo u utakmicu protiv Heliosa mislim da možemo pobijediti. Kroz pripremne utakmice protiv klubova iz Druge ABA lige smo dokazali da se možemo nositi sa takvim klubovima i to mi daje optimizam za ovu utakmicu".

Kada su u pitanju ostali bh. timovi, Sparsi će ugostiti Rogašku, dok Sloboda čeka gostovanje u Skoplju protiv MZT-a.

Top Komentari

Prazina
Neće našu zemlju uz Sparse i Slobodu predstavljati i Široki, već će našu BiH predstavljati šampion i najuspješniji košarkaški klub HKK Široki, a uz njega i KK Spars i KK Sloboda koja je naknadno pozvana nakon odbijanja KK Zrinjski.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi