HKK Široki poražen od skopskog MZT-a
Širokobriježani su ubilježili drugi poraz (Foto: ABA League)

Novi poraz Širokobriježana

HKK Široki poražen od skopskog MZT-a

Košarkaši Širokog poraženi su večeras i u drugom susretu u ABA ligi na Zlatiboru od skopskog MZT-a rezultatom 80:73.

Nakon uvodnih bodova za zelenim stolom, naš predstavnik ubilježio je i drugi poraz.

Kao i protiv Zlatibora, Širokobriježani su odlično otvorili ovaj susret, ostvarili su početnu prednost i u prvom periodu kontrolirali stvari odličnom napadačkom košarkom. Ni nije iskusnim Makedoncima mnogo trebalo da se vrate u igru, već u 2/4 tim iz Skoplja poboljšava stvari prije svega u obrani, te tjera Široki na izgubljene lopte i teške šuteve što rezultira preokretom i vodstvom Makedonaca na poluvremenu. 

Iako se igralo čvrsto, MZT nije dopuštao Širokom potpuni povratak niti preokret i do kraja je iskontrolirao meč te ubilježio svoju drugu pobjedu. Iskustvo je itekako na strani tima iz makedonske prijestolnice, a i kvalitet koji im daje garanciju da mogu tražiti povratak u elitni ABA razred. MZT je s 24 koša predvodio Olujobi, a 15 je dodao iskusni Damjan Stojanovski. Buljević s 20 i Drežnjak s 18 koševa predvodili su Široki. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi