HKK Široki siguran na Pecari

Bratunac bez šansi

HKK Široki siguran na Pecari

E. Škorić

Košarkaši Širokog Brijega savladali su Bratunac sa 86:80 u meču 15. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Domaćin je kao favorit ušao u ovaj meč, te je očekivano slavio, mada se treba odati poštovanje gostima koji su uspjeli da se nose sa Širokobriježanima dobrim dijelom meča.

Prvi period igre pripao je Širokom (27:19), na poluvremenu je već napravljena ozbijna razlika (51:35), no nastavak meča su gosti iskoristili da malo ublaže poraz i da se spuste na neku pristojnu razliku.

Tako je na kraju trijumf Širokog ostvaren sa 'samo' šest poena razlike, a u pojedinim momentima se činilo da će gosti doživjeti veliku katastrofu.

Goran Filipović je ubacio 23 poena u pobjedi Širokog, Markus Lončar je dodao 16, a Ivan Karačić 13 poena. Na drugoj strani istakli su se Wesley Alcegaire sa 25 i Mladen Pantić sa 21 poenom.

Širokom je ov bila 14. pobjeda i ovaj tim je u sjajnoj seriji, pa je na vrhu tabele, dok je Bratunac osmi sa omjerom 5-11.

Široki - Bratunac 86:80 (27:19, 24:16, 16:26, 19:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Zubac 8, Karačić 13, Drežnjak 9, Lončar 16, Filipović 23, Čolak 7, Batinić 2, Planinić, Šušak, Ćutuk, Damjanović, Kraljević.

Bratunac: Siladji 7, Pantić 21, Alcegaire 25, Dreshawn 7, Sepa 9, Nikolić 8, Pavlović 3, Maksimović, Nikolić, Ružičić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi