Uzbudljiva završnica u Mostaru pripala HKK Širokom

SKK Student pokleknuo u završnici

Uzbudljiva završnica u Mostaru pripala HKK Širokom

Odličnu utakmicu odigrali su večeras košarkaši SKK Studenta i HKK Širokog u okviru 15. kola košarkaške Premijer lige BiH, a u uzbudljivoj su završnici pobjedu slavili gosti rezultatom 95:85.

Na kraju se ispostavilo da je utakmicu odlučila sjajna prva četvrtina Širokog koju su gosti dobili sa 31:16. U svim ostalim mostarski košarkaši su bili konkurentni i u pojedinim trenutcima dolazili na samo posjed zaostatka. 

Na kraju je tjelesna sprema momaka Danijela Jusupa prelomila ovu utakmicu jer kada je Student došao na koš zaostatka domaći košarkaši kao da su se umorili i posustali su na samom kraju te je Široki slavio zasluženu pobjedu koju su burno proslavili u svlačionici mostarske dvorane Bijeli Brijeg. Široki je ovom pobjedom opet preuzeo vrh bosanskohercegovačke Premijer lige, jer su danas HKK Zrinjski i OKK Spars igrali utakmice ABA 2 lige.

Sjajan kod domaćina bio je američki playmakr Jalen Ross koji je postigao 31 poen dok je vjerojatno najbolju utakmicu u svojoj mladoj seniorskoj karijeri odigrao Mirza Manjgo sa 17 poena od čega je postigao pet trojki.

Jure Zubac s 22 i Dario Drežnjak s 21 poenom predvodili su pobjednike dok je Darijev brat Mateo zabio 17 koševa.

Dvorana Bijeli Brijeg, gledatelja 150, SKK Student - HKK Široki 85:95

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SKK Student: Širić 10, Mikulić 3, Škrobo 2, Ćup 12, Ross 31, Kuzman 2, Manjgo 17, Cvitanović, Zovko 3, Radmilović 5, Vučić, Biloš

HKK Široki: Zubac 22, Karačić 6, M.Drežnjak 17, Lončar 9, Filipović 13, Čolak, D.Drežnjak 21, Batinić 7, Planinić, Šušak, Ćutuk, Damjanović

Top Komentari

Antisha
Sjetili ste se ovo objaviti! Kako ne pisete nista o Sirokom kad gazi sve cijelu sezonu ko plitak potok? Vise pisite o HKK Siroki, i to s posebnim postovanjem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije