HKK Široki siguran protiv HKK Zrinjski
Trijumfom protiv Zrinjskog košarkaši Širokog praktički su osigurali startnu "jedinicu" uoči početka doigravanja. (Foto: facebook HKK Široki)

Širokobriježani će teško ispustiti startni broj jedan pred početak doigravanja

HKK Široki siguran protiv HKK Zrinjski

Košarkaši HKK Široki sigurnom su igrom u svojoj dvorani u lijepoj atmosferi na Pecari nadigrali aktualnog prvaka HKK Zrinjski rezultatom 91:75 i obranili dvije pobjede prednosti pred OKK Spars pred početak doigravanja.

U širokobriješkoj dvorani Pecara okupio se lijep broj navijača obje momčadi te su svjedočili sigurnoj igri domaće momčadi i trijumfu nad aktualnim prvakom iz Mostara.

Prvo poluvrijeme slutilo je da će susret ove dvije ekipe opet ponuditi neizvjestan meč kao što je to bilo nedavno u Mostaru kad je Zrinjski u finišu slomio mladi tim Širokog, no ovaj put izabranici Danijela Jusupa od početka do kraja nisu ispuštali prednost.

Nakon pet poena viška nakon velikog odmora Široki je u drugom poluvremenu potvrdio i povećao prednost iz poluvremena te na kraju slavio sa sigurnih 16 koševa viška.

Sjajnu partiju odigrao je Dario Drežnjak koji je s 24 poena bio prvo ime susreta a sjajno su ga pratili Filipović sa 16 poena i 8 asistencija i njegov brat Mateo s 15 koševa. 

Blijeda igru Zrinjskog u čijim se redovima itekako osjetilo odsustvo Marka Ramljaka koji je iznenada otišao u Izrael nije ulila optimizam u navijače mostarskog tima. Kod Plemića je najbolji bio Todorović sa 15 poena dok su Miličević, Rikić i Lužaić zabili svaki po 10 koševa.

Ovim porazom Zrinjski je izgubio sve šanse da u polufinale uđe s prednošću domaćeg terena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Široki: Zubac 6, Karačić 2, M.Drežnjak 15, Lončar 7, Filipović 16, Čolak, D.Drežnjak 24, Batinić, Šušak, Damjanović, Kraljević 9, Fenner 12

HKK Zrinjski: Šutalo 7, Miličević 10, Sokolović 4, Rikić 10, Smajlagić 9, Lužaić 10,  Golemac, Ljujić 2, Zelenika, Todorović 15, Perković, Igrutinović 8, 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi