HKK Široki slavio u derbiju protiv OKK Spars Realway

Trijumf Širokobriježana u Sarajevu

HKK Široki slavio u derbiju protiv OKK Spars Realway

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

HKK Široki je u 13. kolu prvenstva BiH savladao na Grbavici OKK Spars Realway rezultatom 64:77.


Široki je kontrolisao rezultat tokom prvog poluvremena. Imao je bh. prvak konstantnu prednost, ali u ljepoti košarke nikako nismo mogli uživati i rezultat nakon prve dionice je bio skromnih 13:14 u korist gostiju.

Ipak, oba tima se šuterski malo bude u drugoj dionici. Široki je i dalje kontrolisao igru, imao je vodstvo tokom ovog perioda i na odmor gosti odlaze sa 11 poena viška, 31:42.

Dvocifrena prednost je tokom treće perioda bila konstantna za Široki. Nakon 30 minuta igre imali su plus 13 (48:61), ali su u posljednjoj dionici dozvolili domaćem timu da se potpuno vrati u meč.

Na krilima Darriona Stronga na nešto više od pet minuta do kraja Spars Realway dolazi na samo minus dva (62:64) i utakmica je bila ponovo otvorena.

Međutim, do potpunog preokreta sarajevski tim nije mogao. Ključne minute meča pripale su gostima koji je na kraju došao do trijumfa u ovom meču.

Kraljević je sa 18 poena predvodio goste, dok je kod domaćeg tima Vrabac ubacio 16.

Prvenstvo BiH, 13. kolo:

Spars Realway - Široki 64:77 (13:14, 18:28, 17:19, 16:16)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars Realway: Zahiragić 3, Vrabac 16, Kamenjaš 9, Buza 8, Đekić 10, Moore 10, Klavzar, Huseinspahić, Grubelič 3, Ilić 2, Polutak 3, Memić.

Široki: Filipović 14, Zubac 2, Karačić 2, Čović 6, Drežnjak 13, Kraljević 18, Čolak 12, Bošnjak, Šušak, D.Drežnjak 7, Damjanović, Batinić 3.

Top Komentari

Alpasinacxx
Odlična utakmica, sekunda je falila za potpuni preokret.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti