HKK Zrinjski do nogu potukao Slobodu u Mejdanu!
Nova očajna partija Slobode u Mejdanu

Mostarci slavili ubjedljivu pobjedu

HKK Zrinjski do nogu potukao Slobodu u Mejdanu!

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 6. kola Lige za prvaka BiH košarkaši OKK Sloboda ponovo su razočarali domaću publiku. U Mejdanu je gostovao aktuelni prvak Zrinjski koji je zaledio Tuzlake na -29 poena razlike!

Ekipa Josipa Pandže tek u prvoj četvrtini je držala rezultatski priključak. Poslije toga sve je krenulo nizbrdo. Sloboda je srljala iz greške u grešku, neprecizno su domaći šutirali, igrali slabu gotovo nikakvu odbranu, zakazali u skoku, a popularni Plemići sve su to bez problema kažnjavali.

Na poluvremenu rezultat je već glasio 45:28 u korist gostiju iz Mostara. U nastavku susreta ta prednost se samo povećavala do konačnih 101:72!.

Kako su Tuzlaci odigrali meč najbolje govori situacija iz Mejdana u kojoj im domaća publika po okončanju utakmice nije ni zviždala.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Aleksandar Todorović sa 24 poena i Ivan Miličević sa 23 poena. Kod domaćeg sastava jedini je prolaznu ocjenu dobio Milivoje Božović sa 20 poena.

OKK Sloboda – Zrinjski 72:101

Velika dvorana Mejdan

Rezultat po četvrtinama: 19:23, 09:20, 25:24, 19:34.  

OKK Sloboda: Thondique 6, Jovanović, Jakupović, Čerkezović 11, Subašić, Naletilić 8, Dedajić 13, Tomić 6, Latifagić 5, Šibalić 3, Božović 20, Islamović. Trener: Josip Pandža.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Ramljak 8, Miličević 23, Sokolović 10, Rikić 4, Smajlagić 12, Golemac, Lužaić 8, Zelenika 2, Todorović 24, Perković 1, Igrutinović 9. Trener: Hrvoje Vlašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti