OKK Spars na krilima Hasandića do trijumfa u Mostaru

Drugi poraz Zrinjskog u Ligi za prvaka

OKK Spars na krilima Hasandića do trijumfa u Mostaru

OKK Sparsi slavili su večeras u derbiju 4. kola Lige za prvaka u Mostaru protiv HKK Zrinjski rezultatom 79:72.

Bila je ovo večer Almira Hasandića koji je odigrao možda najbolju partiju u dresu sarajevskog kluba od prelaska iz redova Slobode.

Nije slutilo na ovakav scenarij nakon prve četvrtine koju su aktualni prvaci dobili sa 27:20, no u drugoj su se stvari potpuno promijenile. Sarajlije su preuzele konce igre i u jednom trenutku poveli s čak 9 razlike da bi se na odmor otišlo rezultatom 42:37 za Sparse. 

Almir Hasandić davao je ton igri Sparsa, pogađao iz svih pozicija i na kraju je upravo njegova partija bila presudna u ovoj pobjedi momaka u plavim dresovima. U neizvjesnoj završnici u kojoj su Sparsi imali prednost od 4 razlike na 30 sekundi do kraja Hasandić je pogodio trojku s pola terena i tako zapečatio sudbinu Zrinjskog.

S 26 poena bio je najefikasniji igrač utakmice i Sparsa. Bajramović je od igrača s dvoznamenkastim brojem poena postigao 14, a Durmo 12 za Sparse.

Kod Zrinjskog Ramljak 20 i Igrutinović s 21 poenom najraspoloženiji za igru. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski:Šutalo 2, Igrutinović 21, Pajić, Zlomislić, Smajlagić 2, Todorović 4, Sokolović 9, Miličević 2, Ljujić 8, Ramljak 20

OKK Spars: Durmo 12, Zahiragić 8, Jovanović, Hasandić 26, Albijanić 8, Manjgafić, Kamenjaš 9, Protić, Glogovac 2, Bašić, Bajramović 14

Top Komentari

Humac
Hasandić je sam sinoć gađajući iz (ne)mogućih pozicija,šutirajući za "zatvor" sam dobio Zrinjski.Gdje je bila pamet upravi kad je Tuzlaka koji je igrao nekoliko sezona u Mostaru pustila!?Ne da ga je trebalo platiti koliko traži nego ga je trebalo "svezati" i ne dati nigdje da ide.Zbog ovakvih previda nam i ne ide ove sezone.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi