HKK Zrinjski i Ljubo Šamadan se sporazumno razišli
Šamadan je u dva navrata nosio dres mostarskog kluba.

Hrvoje Vlašić morat će pronaći novog kapetana momčadi

HKK Zrinjski i Ljubo Šamadan se sporazumno razišli

Kapetan mostarskog HKK Zrinjski Ljubo Šamadan više neće nositi dres aktualnog bosanskohercegovačkog prvaka.

Kako SportSport.ba saznaje uprava mostarskog kluba u ovoj sezoni nije bila zadovoljna partijama ovog krilnog centra koji je uzgred bio i kapetan tima te su se odlučili na sporazumni prekid suradnje i otvoriti mjesto za novog igrača.

Šamadan je dres Zrinjskog nosio u periodu od 2015-2017 godine te se nakon kraćih epizoda u kosovskom Bashkimiju te hrvatskoj Ribola Kašteli vratio u mostarski klub 2018. godine u kojem je osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Šamadan je kapetansku traku naslijedio od Vedrana Princa koji se oprostio od aktivnog igranja košarke. 

Valja napomenuti da je Ljubo Šamadan bio jedan od ljubimaca mostarske publike i da je za Zrinjski uvijek davao sve od sebe a u dvorani na Bijelom Brijegu još dugo će se pamtiti njegovi dalekometni šutevi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi