HKK Zrinjski uvjerljivo poražen u Skopju
Košarkaši Zrinjskog u Skopju su odolijevali samo u prvoj četvrtini. Foto: Robert Spasovski (KK MZT)

MZT bolji od našeg prvaka

HKK Zrinjski uvjerljivo poražen u Skopju

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog poraženi su večeras u Skopju u okviru 16-og kola ABA 2 lige od MZT-a sa uvjerljivih 97:75.

Naš prvak odolijevao je samo u prvoj četvrtini koju je poslije košarke bez mnogo obrana uspio dobiti sa 28:27. Od tog trenutka domaći košarkaši su preuzeli stvar u svoje ruke i u dvorani Jane Sandeski slavili sigurnu pobjedu. 

Obrana Plemića postala je previše propusna što je domaćin nemilosrdno kažnjavao otišavši do kraja susreta i na pomalo nerealnih 22 razlike. Bojić s 26 koševa je bio nezaustavljiv kod MZT-a a Magdevski je dodao 17. Woodard s 14 i Ive Ivanov s 13 poena odigrali su također dobre partije u redovima Makedonaca.

Šutalo sa 16 poena najefikasniji kod Zrinjskog, Sokolović je dodao 12 a Todorović i Ljujić po 11 poena.

ABA 2 liga, 16. kolo, dvorana Jane Sandeski, Skopje

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK MZT:  Mitev, Woodard 14, Sokolov 7, Mamuzik 2, Magdevski 17, Simonovski, Bojić 26, Mladenovski, Stojanovski 9, Maslinko 3, Ivanov 13, Samardžiski 3

HKK Zrinjski: Šutalo 16, Lužaić 5, Petrić, Sokolović 12, Pajić, Todorović 11, Zlomislić, Šamadan 3, Miličević 10, Ljujić 11, Milinović, Ramljak 7

Top Komentari

Kiss
Neka kad ste HKK
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi