HKK Zrinjski siguran u Vogošći, Promo bolji od Kaknja

Košarkaško prvenstvo BiH

HKK Zrinjski siguran u Vogošći, Promo bolji od Kaknja

E. Škorić, foto: T. Hebib

Košarkaški Zrinjskog slavili su u Vogošći, dok je Promo bio bolji od Kaknja.

Zrinjski je u gostima kod posljednjeplasirane Vogošće trijumfovao rezultatom 89:69, ostvarivši tako drugu pobjedu u sezoni, dok je Vogošća na dnu sa svih pet poraza.

Manje-više je od samog početka večerašnjeg meča bilo jasno da će Vogošća biti ponovo poražena, samo je bilo pitanje kojom razlikom će slaviti gosti iz Mostara.

Aleksandar Danilović je predvodio goste do pbojede sa 22 poena i sedam skokova, Ryan Bruggeman je ubacio 17 uz šest ukradenih lopti, Tihomir Vranješ 16, a Krsto Bjelica 15 poena. U timu poražene Vogošće po 12 poena ubacili su Mujo Tuljković, Mladen Pavlović i Haris Genjac, dok je 11 poena dodao Filip Njegovanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Promo je u Donjem Vakufu sa 79:75 bio bolji od Kaknja u derbiju gornjeg dijela tabele. Sada su obje ekipe na omjeru 3-2, iza Igokee koja je na vrhu s omjerom 4-1, mada Sloboda ima priliku da ima isti omjer poslije ovog kola.

Carable Ervin Li je ubacio 19, Sedin Karavdić 18, a Milorad Sedlarević 15 u pobjedi Proma. Kod gostiju je najefikasniji sa 17 poena bio Jovan Đorđević Marinković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi