Tihomir Vranješ: Utakmicu protiv KK Promo shvatiti maksimalno ozbiljno
Vranješ će u nastavku sezone biti jedna od najvažnijih karika u potpunosti izmijenjenog sastava HKK Zrinjski.

Pojačanje HKK Zrinjski za SportSport.ba

Tihomir Vranješ: Utakmicu protiv KK Promo shvatiti maksimalno ozbiljno

Tihomir Vranješ ovosezonsko je pojačanje HKK Zrinjski koje će u sastavu koji s klupe vodi Tihomir Mustapić biti jedno od glavnih napadačkih oružja mostarskog tima.

Zrinjski je u odnosu na prošlu sezonu promijenio kompletan roster a Vranješ koji ima iskustvo igranja naše lige u dresovima Širokog i Kaknja (nastupao uspješno i u slovačkoj ligi) trebao bi biti jedna od najvećih uzdanica tima koji je prije 2 sezone bio prvak BiH.

Plemići nakon 3 kola imaju omjer od 1-2 a sutra u svojoj dvorani na Bijelom Brijegu očekuju novog Premijerligaša KK Promo iz Donjeg Vakufa. U svojoj najavi ovog susreta za SportSport.ba Vranješ kaže slijedeće:

"Čeka nas jaka, tvrda i muška utakmica" - otpočinje Vranješ i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Iskreno, o Promu najmanje znamo, on nam je najveća nepoznanica u ligi, ali ono što smo uspjeli vidjeti je da su im najveća snaga dva američka košarkaša koja igraju dosta dobro. Trebamo zaustaviti njihovu pick and roll košarku prije svega i opravdati status favorita na svom terenu. Zadnje dvije utakmice pokazale su nam da opuštanja ne smije biti, ni u trenutcima ako se vodi 10 pa i 20 razlike. Kakanj smo dobili sretno u zadnjoj sekundi a samo par minuta prije imali smo dobivenu utakmicu u džepu. U Mrkonjiću smo imali +19 na poluvremenu a onda smo u nastavku dočekali protivnika koji je u taj dio igre ušao doslovce sa 150% snage, koji nas je pretrčao i "pretukao" i na kraju zasluženo slavio. Utakmica protiv Proma treba se shvatiti maksimalno ozbiljno i nadam se da smo izvukli neke pouke u prethodnim susretima tako da uz čvrstu igru od početka do kraja pobjeda ne bi smjela izostati. Promo je željan dokazivanja u ligi kao debitant i kao takav sigurno može biti neugodan a kao primjer kako bi mi trebali igrati naveo bih primjer koji sam spomenuo prije, koji su prezentirali košarkaši Mladosti protiv nas u drugom poluvremenu naše utakmice u Mrkonjiću" - kazao je Tihomir Vranješ za SportSport.ba.

Utakmica između Zrinjskog i Proma igra se sutra u 20h u dvorani na Bijelom Brijegu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi