HKK Zrinjski u neizvjesnoj završnici bolji od OKK Sloboda

Vrijedna pobjeda za Mostarce

HKK Zrinjski u neizvjesnoj završnici bolji od OKK Sloboda

HKK Zrinjski večeras je u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg došao do iznimno vrijedne pobjede nad tuzlanskom OKK Sloboda rezultatom 80:74.

Zrinjski je do vrijednih bodova došao poslije jedne na momente nekvalitetne utakmice koja je obilovala s mnogo velikih promašaja te ogromnim brojem neiskorištenih slobodnih bacanja u čemu su prednjačili gostujući košarkaši.

Domaći košarkaši igrali su pod određenim pritiskom jer su nasušno trebali bodove budući da bi im eventualni poraz zadao velike glavobolje. Nakon izjednačenog prvog poluvremena Sloboda je u trećoj četvrtini zaigrala bolje i u jednom momentu povela 7 razlike te se činilo da će Zrinjski opet posustati. Ipak, uslijedio je veliki pad u igri košarkaša Damira Mulaomerovića te su domaći košarkaši u završnici ipak uspjeli preokrenuti i obradovati publiku koja je došla u nešto većem broju nakon dužeg vremena i koja je u ključnim momentima ponijela svoje ljubimce prema pobjedi. 

Glogovac s 18 i Danilović sa 16 koševa najbolji kod Zrinjskog. Manjgafić je postigao 17 koševa za Slobodu i bio najefikasniji u gostujućem timu dok je Tomašević dodao 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi