Neven Nikolić: Znamo na koga trebamo obratiti pažnju

Trener Plemića najavio meč sa Tuzlacima

Neven Nikolić: Znamo na koga trebamo obratiti pažnju

Košarkaši HKK Zrinjski sutra će u sklopu 10.kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine ugostiti tuzlansku ekipu OKK Sloboda koja otkad ju je preuzeo Damir Mulaomerović igra sve bolju i bolju košarku te će pred domaćim košarkašima sutra stajati izuzetno teška prepreka.

Trener Mostaraca pred utakmicu s Tuzlacima, koja je ujedno njegova prva pred domaćom publikom, Neven Nikolić, ovako je najavio sutrašnji meč:

"Dolazi nam Sloboda, izuzetno mlada ekipa"- otpočeo je Nikolić i dodao:

"Jako potentan tim, slagan za natjecanje u ABA 2 ligi. Nisu dobro ušli u sezonu, bilo je tu nekih nepredviđenih poraza. No promjenom trenera promijenilo se i to, igraju slobodnije, lepršavije a čini mi se da je do izražaja došlo i njihovo zajedništvo. Primjećujem da neki igrači koji kod bivšeg trenera nisu imali veliku ulogu sada preuzimaju sve više odgovornosti. Znamo odakle nam prijete najveće opasnosti i na što moramo obratiti pažnju. Nadam se da ćemo ovaj put to uspjeti sprovesti u djelo jer zaista jako dobro treniramo no nažalost još ne igramo utakmice onako kako treniramo. To nam je prvi cilj, prenijeti na utakmice sve ovo što odrađujemo na treninzima. Ako uspijemo sve to ispoštovati mislim da neće biti problema"- naglasio je Nikolić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Mladi košarkaši Plemića Robert Soldo i Ivan Zlomislić složili su se s trenerom, naglasili da je iza tima dobar period treninga i da je vrijeme da se sve to sprovede u dobru igru na parketu. Robert Soldo rekao je kako je nakon 4 vezana poraza samopouzdanje u ekipi malo opalo no da motiva protiv Tuzlaka neće nedostajati.

Ivan Zlomislić pozvao je mostarsku publiku da dođe u većem broju nego je to bio slučaj do sada, te obećao veliku borbu u svoje ime i u ime svojih suigrača. Utakmica između Zrinjskog i Slobode igra se sutra u 19h u dvorani na Bijelom Brijegu, a ulaz je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi