HKK Zrinjski u neviđenoj drami nakon dva produžetka slomio otpor Bratunca

Sjajna utakmica u dvorani na Bijelom Brijegu

HKK Zrinjski u neviđenoj drami nakon dva produžetka slomio otpor Bratunca

HKK Zrinjski je nakon prave drame u utakmici 20. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine savladao KK Bratunac rezultatom 102:98.

Za pobjedu je Mostarcima trebalo čak dva produžetka nakon utakmice u kojoj su oba tima imala svoje šanse da utakmicu dobiju i prije produžetaka. 

Domaći tim sjajno je krenuo u utakmicu. Odlično je Zrinjski obranom iskontrolirao otvaranje utakmice i vrlo brzo stigao do dvoznamenkaste prednosti koja je iznosila i 15 poena razlike. Bili su to trenutci kada se činilo da će domaći tim lagano doći do pobjede protiv gostiju u čijim redovima nije bilo par standardnih košarkaša. No do kraja poluvremena ekipa Bratunca se vratila na više nego podnošljivih -6. 

Drugo poluvrijeme ponudilo je dosta drukčiju priču. Košarkaši Bratunca zaigrali su sjajnu košarku i napravili veliki preokret. Gosti su sjajnom šuterskom serijm velikom brzinom stigli a zatim i prestigli prednost Zrinjskog i poveli s velikih 12 razlike i tada se činilo da gosti dolaze do novih bodova. No, nije se trealo mnogo čekati na novi preokret. Bratunčani kao da su se uljuljali i mislili da je utakmica završena, no nije bila. Dapače. 'X faktor' preokreta Plemića bio je mladi Širokobriježanin u dresu s lentom, Mile Čović, koji je odigrao daleko najbolju utakmicu od dolaska u Zrinjski. Njegovi poeni, skokovi i energija pokrenuli su Zrinjski koji je dostigao veliku prednost gostiju a nakon dramatičnih posljednih trenutaka utakmica je otišla u produžetak.

Ni produžetak nije bio dovoljan da dobijemo pobjednika ove nevjerojatne utakmice u dvorani pod Bijelim Brijegom. Drama se nastavila uz sjajnu igru Tadića i Tresača s jedne, te Čovića, Zovke i Anđušića s druge strane. Utakmica je riješena u posljednjim momentima drugog produžetka kada je Zrinjski iskoristio i umor gostiju, te nekoliko grešaka koje je gostujući trener Ognjen Radić vidio kao sudačke previde te je na kraju zbog dvije tehničke pogreške isključen iz igre. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Anđušić je s 24 poena predvodio Zrinjski, a sjajni Mateo Zovko je dodao 22, uključujući dvije trojke u drugom produžetku. Ipak, najbolji košarkaš Zrinjskog večeras je bio spomenuti Čović koji je većinu svojih poena ubacio u preokretu kojim se Zrinjski vratio u igru. Svoju sjajnu partiju zaokružio je i s 10 skokova.

Tadić s 32 poena i Tresač s 31 bili su nerješive enigme za domaće košarkaše koji su ovom pobjedom zadržali izglede za plasman u Ligu 6. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi