Hoće li košarkaši BiH igrati u novembru?

Kvalifikacije za Eurobasket 2021

Hoće li košarkaši BiH igrati u novembru?

A. Čaušević

Izvršni odbor FIBA-e je putem video konferenecije donio odluku o košarkaškim takmičenjima za narednu sezonu. 

Plan je da nova sezona započne u septembru ili oktobru sa ili bez prisustva publike što znači da će se kvalifikacije za Eurobasket 2021 igrati u novembru.

Kako sada stvari stoje Bosna i Hercegovina će u novembru igrati svoje mečeve protiv Bugarske i Latvije i to na domaćem parketu. Termini mečeva su 26. i 29. novembar.

Ipak, ukoliko se situacija s koronavirusom pogorša ostavljena je mogućnost dodatnog pomjeranja utakmice za februar, pa bi se kvalifikacije završile u julu 2021. godine.

Bh. reprezentativci nakon prva dva kola imaju pobjedu i poraz te su trenutno trećeplasirana selekcija grupe H. U gostima je savladana Latvija 61:62, dok je protiv Grčke upisan domaći poraz 65:70.

Na prvenstvo koje će se održati od 1. do 18. septembra 2022. godine će se plasirati po prve tri ekipe iz svake od osam kvalifikacionih grupa. Domaćini turnira su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi