Hoće li Luka Dončić biti sljedeća NBA superzvijezda?

Briljira u prvoj sezoni

Hoće li Luka Dončić biti sljedeća NBA superzvijezda?

O. Lekić

Čini se da uvijek postoji oklijevanje kada su u pitanju košarkaši neamerikanci. Hoće li se njihova igra implementirati u NBA? Mogu li podnijeti toliki broj utakmica? Da li su fizički spremni? Dallas Mavericks je iskoristio šansu, doveo Luku Dončića. Pojavila se nova zvijezda. 

Dončića uspoređuju sa Lebronom Jamesom, ima poteze kao Kobe Bryant i slijedi NBA modne trendove. To su otprilike tri razloga zašto se Dončiću predviđa da će bit novi NBA superstar.

Iako njihove igre nisu iste, Dončić i Lebron polako sve više ulaze u istu rečenicu.

A, ako ste istinski kladioničar, pogledaćete kakve generalno kvote na Dončića nude na energycasino servisu.

Novi igrač Mavericksa proizvodi odlične partije na svakodnevnoj bazi, a njegov statistički učinak usko je povezan sa Lebronovim u njegovoj debitanstskoj sezoni. Naravno, ti brojevi ne znače da bi Dončić i James trebali imati identične karijere, međutim, Dončić je do sada zaslužio poštovanje. Ako Dallas ove godine izbori doigravanje, Dončić će biti veliki faktor u njihovom uspjehu. Njegova statistika se direktno odnosila na njegove sposobnosti na terenu, a poređenja sa Kobe Bryantom su se pojavila nakon nekoliko poteza koje je Dončić demonstrirao na utakmicama.

Igra kao Kobe?

Kad god neko nekoga poredi sa Kobeom, teško je ostati ravnodušani. Ako neko gleda snimke određenih poteza Luke Dončića i ne razmišlja odmah o Kobeu, onda taj neko nije dovoljno gledao Bryanta.

Dončić je u pojedinim momentima bio preslikani Kobe. Sekunde protiču, on se diže i sa rukom odbrambenog igrača pred očima čini skok-šut. Dončićeva igra nastavlja impresionirati fanove. Niko ga ne zastrašuje, što mu omogućava da pravi iznova slične poteze. Kao rezultat toga, taj mentalitet mu pomaže da se bez problema upušta u duele sa zvijezdama poput Paula Georgea.

Izgled zvijezde i modni trendovi

Osim što trebate u igri da budete zvijezda, da biste to zaista bili morate i izgledati kao zvijezda. U današnje vrijeme, skoro pa podjednako se prati i vrednuje koliko sportisti prate trendove i kako igraju. Dončić je već ostvario zapažena dostignuća na oba polja nokti oboje. Jeste li ikada vidjeli superzvijezdu koja nije primijećena zbog onoga šta nose? Na terenu, česte promjene obuće pokazuje njegovu suštinsku raznolikost.

Ono što je najvažnije, blogovi i Instagram stranice čak vrlo ažurno dokumentuju ono što on nosi na utakmica. Niko od NBA igrača nema takav tretman.

Luka Dončić je u NBA i više nego opravdao svoju golemu reputaciju vanserijskog talenta, a Dallas je dobio zvijezdu u nastajanju. Ništa se sa sigurnošću ne može ustvrditi nakon pola godine, ali je nemoguće ignorisati njegov zvjezdani potencijal. Dončića već upoređuju sa nekim od najvećih i najlegendarnijih NBA igrača, ne samo zbog igre, već i njegovog stila. Još nije superzvijezda, ali je na dobrom putu.

Top Komentari

Ante G.
Bitno da je clanak napisan, a to sto niti se tu nesto kaze, a ni to nista nije argumentovano, niti je iznesena bilo kakva cinjenica, to je najmanje bitno na ovom portalu. Sramota ko se danas sve novinarom zove. Ovo nikakve razlike nema naspram neke price izmedju klinaca posle basketa... Eto neko poredi Doncica sa Brajantom, nekome potezi lice na njega, sutira sa rukom u licu... Mislim je li realno???
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi