Horford za pobjedu Bostona, Clippersi savladali Bullse

NBA liga

Horford za pobjedu Bostona, Clippersi savladali Bullse

Košarkaši Bostona nakon velike borbe došli su do pobjede nad Detroitom (94:92).

Celticsi su slavili u triler završnici, a junak pobjede bio je Al Horford koji je postigao poene na sekund prije kraja meča.

Isaiah Thomas sa 24 koša i osam asistencija predvodio je Boston, dok je kod Pistonsa odskakao Marcus Morris sa 24 poena i pet skokova. Dobru partiju je pružio i Andre Drummond sa 20 pogodaka i 17 uhvaćenih lopti.

Houston je bio bolji od Utah sa 111:102. Preporođeni James Harden ponovo je imao dobro izdanje. Popularni 'Brada' postigao je 31 poen te zabilježio 10 asistencija. U redovima Utah bolji od ostalih bio je Rodney Hood sa 25 koševa.

New Orleans je u produžetku slomio otpor Charlottea (121:116) i tako upisao četvrtu pobjedu u sezoni.

Po običaju Pelicanse je predvodio fenomenalni Anthony Davis. 'Obrva' je sinoć uknjižio 38 poena, 16 skokova i tri blokade. Kemba Walker je sa 25 poena bio najefikasniji kod Hornetsa.

Zanimljivo je bilo u duelu LA Clippersa i Chicaga. Bullsi su na ulasku u posljednju dionicu imali prednost od pet poena (77:72), ali su na kraju poraženi rezultatom 102:95.

Clipperse je do pobjede predvodio Blake Griffin sa double-double učinkom (26 poena, 13 skokova), dok se kod Bullsa istakao Dwyane Wade sa 28 pogodaka i osam asistencija.

Ostali rezultati:

Orlando Magic - Dallas Mavericks  95:87

Washington Wizards - Miami Heat 111:114

Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 120:105

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 93:71

Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 121:124

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi