Hornetsi nisu imali težak posao, Atlanta u dramatičnoj završnici do pobjede

Spursi i Raptorsi slavili

Hornetsi nisu imali težak posao, Atlanta u dramatičnoj završnici do pobjede

E. Ganibegović

Charlotte Hornetsi večeras nisu imali težak posao pred svojim navijačima protiv loših Washington Wizardsa, pa su tako upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 133:109.

Domaći tim je tokom cijele utakmice bio bolji protivnik i nije niti u jednom momentu dovodio u pitanje svoju pobjedu. Vodstvo su povećavali iz četvrtine u četvrtinu i na kraju zasluženo slavili.

Dwight Howard je bio najbolji u redovima Hornetsa sa 18 poena i 15 skokova, dok je na drugoj strani zapaženu ulogi imao Bradley Beal, koji je ubacio 26 poena.

Atlanta Hawksi i New Orleans Pelicansi su nam priredili zanimljivu utakmicu, u kojoj je pitanje pobjednika riješeno u posljednjim sekundama susreta.

Pelicansi su imali sve u svojim rukama poslije prvog poluvrmena, pošto su imali 15 poena prednosti. Međutim, Hawksi se vraćaju poslije sjajne treće četvrtine i utakmicu vode u dramatičnu završnicu, koja je na kraju upravo njima pripala.

Kent Bazemore je sa 20 poena vodio Atlantu do pobjede, dok je za Pelicanse DeMarcus Cousins imao 19 poena i 14 skokova.


San Antonio Spursi i Toronto Raptorsi su došli do pobjeda. Ekipa Gregga Popovicha bila je bolja od Brooklyn Netsa sa 100:95, dok su DeRozan i društvo slavili protiv Detroit Pistonsa rezultatom 96:91.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi