Holiday vodio Bullse do pobjede nad Miamijem, Atlanta iznenadila Spurse

Zanimljiva večer u NBA ligi

Holiday vodio Bullse do pobjede nad Miamijem, Atlanta iznenadila Spurse

Goran Dragić je, uz Loua Williamsa, proglašen igračem sedmice u NBA ligi, a Slovenac je nastavio sa sjajnim partijama u dresu Miami Heata. Dragić je i danas pružio odličnu predstavu, ali je to bilo nedovoljno ekipi Miamija da izbjegne poraz od Bullsa.

Bullsi su tako na svom terenu prekinuli odličan niz MIamija i stigli do pobjede rezultatom 119:111 i to nakon sjajne igre u drugom dijelu.

Prvo poluvrijeme je proteklo u dosta izjednačenoj igri dvije ekipe, a onda u trećoj četvrtini Bullsi prave sjajnu seriju i stižu do plus 19. Iako se Miami pokušao vratiti u zadnjem periodu Bullsi su uspjeli sačuvati prednost, pa su na kraju upisali pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Bullsa je bio Justin Holiday sa 25 poena, dok su Zach LaVine i Nikola Mirotić dodali po 18. Odličnu partiju je pružio i rookie Lauri Markkanen koji je upisao 17 poena i devet skokova.

Kod gostiju se istakao Goran Dragić sa 22 poena, pet skokova i devet asistencija. Olynyk je postigao 21, a Ellington 20 poena.

Posljednjeplasirana ekipa Istočne konferencije Atlanta Hawksi su uspjeli savladali San Antonio Spurse rezultatom 102:99.

Hawksi su do trijumfa na svom terenu došli zahvaljujući odličnoj igri u finišu susreta. Predvodio ih je Dennis Schroder sa 26 poena, dok je 20 dodao Ersan Ilyasova. Kod Spursa je najraspoloženiji bio LaMarcus Aldridge koji je upisao double-double sa 25 poena i 11 skokova.

Sjajnu partiju u pobjedi Milwaukee Bucksa nad Washington Wizardsima je pružio Giannis Antetokounmpo.

Bucksi su došli do gostujuće pobjede rezultatom 104:95, a Greek Freak je susret završio sa 27 poena, 20 skokova i šest asistencija na svom kontu.

Odličnu partiju u redovima pobjendičke ekipe je upisao i Eric Bledsoe (23 poena), dok su se kod Wizardsa istakli Wall sa 27, te Kelly Oubre Jr. i Bradley Beal sa po 19 poena.

New York Knicksi su savladali Brookly Netse rezultatom 119:104, a još jednu odličnu partiju je pružio Kristaps Porzingis koji je upisao 26 poena. Michael Beasley je utakmicu završio sa double-dobule učinkom od 23 poena i 10 skokova, dok je kod Netsa najefikasniji bio DeMarre Carroll sa 22 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi