Hornetsi žele Messinu za glavnog trenera

Italijan dobio zeleno svjetlo za pregovore

Hornetsi žele Messinu za glavnog trenera

Interesovanje NBA franšiza za trenere iz Evrope se nastavlja.

Nakon što se Igor Kokoškov našao na "radaru" Pheonix Sunsa, američki mediji prenose da Charlote Hornetsi žele na trenersku klupu dovesti Italijana Ettorea Messinu.

Messina od 2014. godine radi u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije kao pomoćni trener u San Antonio Spursima, a sada bi se u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu mogao okušati i kao prvi trener.

Od svog kluba je dobio dozvolu da uđe u pregovore sa Hornetsima, a datum početka zavisit će od toga kada će Spursi završiti sezonu.

Podsjetimo, Messina je kroz dosadašnju trenersku karijeru, između ostalog, vodio Virtus iz Bologne, Bennetton, CSKA, Real Madrid...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi