Simmons dominirao u Charlotteu

76ersi bolji od Hornetsa

Simmons dominirao u Charlotteu

M. Šljivak

Košarkaši Philadelphia 76ersa pobijedili su na gostovanju Charlotte Hornetse 119:102 uz fenomelanu partiju Australca Bena Simmonsa.

76ersi ove sezone igraju sjajno i boriće se sa Clevelandom i Indianom za poziciju broj tri u Istočnoj konferenciji, a večeras su stigili do trijumfa u Charlotteu i to bez prvog centra Joela Embiida, te Darija Šarića.

Zato je briljirao Ben Simmons. Postavio je rekord po broju asistencija za rookieja u jednoj sezoni, prešao je Chrisa Paula, a danas ih je upisao ukupno 15 uz 20 poena i osam skokova.

Efikasniji od njega večeras je bio Marco Bellineli sa 22 poena, JJ Redick je ubacio 20, Covington 17, a Ilyasova 16 poena.

Sa druge strane Malik Monk i Michael Kidd-Gilchrist su ubacili po 16 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi