Houston i Chicago poveli s 1:0 u serijama

NBA, play-off

Houston i Chicago poveli s 1:0 u serijama

Počeo je NBA play-off, a u noći sa subote na nedjelju odigrane su dvije utakmice, po jedna u Istočnoj i Zapadnoj konferenciji. 

Na Istok je Chicago poveo s 1:0 u seriji protiv Milwaukee Bucksa nakon što su protekle noći u svom United centru Bikovi slavili s rezultatom 103:91. Najejfikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Jimmy Butler s 25 ubačenih poena. Na visokom nivou bio je i Derrick Rose koji je po prvi put od 2012. godine zaigrao u jednoj play-off utakmici. I dok je pomenuti dvojac bio zadužen za poenterski bio lopte pod koševima uspješno su kupili visoki igrači ekipe iz "grada vjetra". Noah je upisao 13, a Gasol 11 skokova na ovoj utakmici.

Khris Middleton s 18 postignutih poena bio je najraspoloženiji igrač gostujućeg tima, ali njegov solidan učinak nije bio dovoljan za pobjedu protiv raspoloženih Bullsa. 

Drugi meč koji je igrao sinoć bio je dosta zanimljiviji, a Houston je do prve pobjede u seriji rezultatom 118:108 protiv Dallasa predvodio James Harden. Ljevoruki bek je bio najraspoloženiji pojedinac u sastavu Rocketsa, iako je iz igre šutirao tek za njega skromnih 4 od 11. Dobru podršku imao je u Jonesu, koji je ubacio 19 poena, dok je Terry postigao 16 koševa. Zanimljivo je da je sedam od devet košarkaša, koliko ih se našlo u rosteru domaćeg sastava, imalo dvocifren poenterski učinak.

Hardenu je uspješno parirao Dirk Nowitzki. Njemački košarkaš ubacio je identičan broj poena kao i Harden (24), a uz to je uspio zabilježiti i osam skokova. Monta Ellis nije bio na svom šuterskom nivou, pa bi to mogao biti i jedan od razloga poraza Mavsa u prvoj utakmici ove serije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti