Houston Rockets nastavio nizati pobjede, Golden State bolji od Memphisa
Povreda Russella Westbrooka je definitivno priča večeri u NBA ligi.

Odigrano devet susreta NBA lige

Houston Rockets nastavio nizati pobjede, Golden State bolji od Memphisa

Košarkaši Houston Rocketsa nastavili su nizat pobjede u NBA ligi. Nakon što su vrlo loše otvorili sezonu, upisali su tri vezane pobjede, a posljednja je došla protiv Indiana Pacersa u noći sa ponedjeljka na utorak rezultatom 98:94.

James Harden je ovog puta bio na nivou te je ubacio 28 poena uz šest asistencija i četiri skoka, dok je Capela dodao 18 poena uz 10 skokova. Još jednu prilično blijedu partiju je pružio nekada jedan od najboljih košarkaša u ligi Carmelo Anthony koji je ubacio tek osam poena uz šut iz igre tri od devet. Kod Indiane najefikasniji je bio Oladipo sa 28 poena.

U jednom od zanimljivijih susreta večeri košarkaši Orlando Magica su u posljednji čas uspjeli da pobijede Cleveland Cavalierse i to rezultatom 102:100. Cavsi su na taj način ostali na samo jednoj pobjedi od starta sezone, a najviše im je naudio Gordon koji je ubacio 23 poena. U redovima Clevelanda najefikasniji je bio Hill sa 22 ubačena koša.

Ekipa Golden State Warriorsa nastavila je da niže pobjede i upisala je deveti trijumf u deset mečeva ove sezone. Ponovo je sjajan bio Klay Thompson sa 27 ubačenih poena uz šut za tri tri od sedam, dok je Kevin Durant dodao 22 koša, a Stephen Curry 19.

Treba spomenuti i pobjedu Oklahoma Cityja protiv New Orleans Pelicansa od 122:116 koja je ostala u sjeni povrede Russella Westbrooka. On je parketu napustio u drugom poluvremenu zbog povrede članka. 

Za kraj pogledajmo i ostale rezultate:

Detroit Pistons - Miami Heat 115:120

New York Knicks - Chicago Bulls 115:116

Denver Nuggets - Boston Celtic 115:107

Utah Jazz - Toronto Raptors 111:124

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 120:109

Top Komentari

epa
i onda pisete musa se ispromasivao pa i harden je ovdje imao 7/15 i za tricu 5/12... morate malo vise pogledati koji procenat spada u "ispromasivati"... Cury imao sut 6/17 za 2 poena,a 3/6 za 3 protiv menphisa...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi