Spursi bolji od Houstona, Cleveland ponovo izgubio od Miamia

Odigrano 11 utakmica

Spursi bolji od Houstona, Cleveland ponovo izgubio od Miamia

D. Rakanović

Protekle noći odigrano je dosta zanimljivih mečeva u NBA ligi.

Na rasporedu je bilo 12 utakmica, ali je zbog klizavog parketa u Mineapollisu odgođena utakmica između Minnesote i Portlanda.

U najzanimljivijoj utakmici večeri San Antonio Spursi savladali su na domaćem parketu Houston Rocketse rezultatom 112:110. 

Junak pobjede bio je Kawhi Leonard koji je na 25 sekundi do kraja utakmice postigao trojku za prednost Spursa 110:108, da bi u narednom napadu blokadom zaustavio Hardena.

Leonard je sa postigao 39 poena, te je dodao šest skokova, pet asistencija i dvije blokade. Dvocifreni su bili i Tony Parker sa 19 poena i LaMarcus Aldridge sa 15 poena.

Na drugoj strani James Harden je postigao 39 poena i imao 12 asistencija, Trevor Ariza je dodao 13 poena. 

Miami Heat u svega nekoliko dana drugi put su savladali šampione Cleveland Cavalierse rezultatom 106:98. Iako su za Cavse igrali i James i Irving nisu uspjeli pobijediti ekipu sa Floride. 

Miami je sredinom posljednje dionice imao dvocifrenu prednost, ali se šampion NBA lige vraćaju i u posljednji minut ulaze sa deficitom od pet poena (103:98). Međutim, Miami rješava pitanje pobjednika na 12 sekundi do kraja trojkom od tablu Diona Waitersa.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji bio je upravo Waiters sa 29 poena, Goran Dragič je dodao 21.

U sastavu Clevelanda jedini dvocifreni bili su Kyrie Irving sa 32 poena i LeBron James sa 30. James je upisao i 17 skokova.

Golden State Warriorsi savladali su Atlantu Hawkse 119:111. Ratnici su prelomili utakmicu početkom četvrte četvrtine kada su trojkama Currya napravili dvocifrenu prednost, i do kraja lagano priveli meč kraju.

Stephen Curry i Andre Igoudala bili su najefikasniji sa po 24 poena, a Curry je imao šut za tri poena šest od 15 i tome dodao devet asistencija. Klay Thompson dodao je 13 poena. 

U sastavu Atlante najefikasniji je bio Dennis Shroder 23. Dvocifreni su bili i Paul Milsap sa 20 i Tim Hardaway Jr. sa 19 poena. 

U ostalim utakmicama zabilježeni su slijedeći rezultati: 

Philadelphia - Milwaukee Bucks 98:112

Orlando Magic - New York Knicks 105:113

Detroit Pistons - Chicago Bulls 109:95

Memphis - Brooklyn Nets 109:122

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 100:88

Denver Nuggets - Sacramento Kings 108:96

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 88:83

LA Clippers - Boston Celtics 116:102

Minnesota - Portland odgođeno

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi