U ljepotici kola Eurolige Panathinaikos nakon produžetka savladao CSKA u Moskvi

Ruski tim ispustio dobiven meč

U ljepotici kola Eurolige Panathinaikos nakon produžetka savladao CSKA u Moskvi

U utakmici 17. kola košarkaške Eurolige koja se igrala u Kaliningradu, košarkaši atenskog Panathinaikosa savladali su večeras moskovski CSKA rezultatom 106:102. 

Slobodno možemo reći da je ovo bila jedna od najljepših euroligaških utakmica do sada u ovoj sezoni jer je ponudila sve ono što jedan ljubitelj košarke može zahtijevati od ovog sporta.

Iako je CSKA otvorio nešto bolje ovu utakmicu, Panathinaikosu nije puno trebalo da konsolidira svoje redove i preko sjajnog Calathesa koji je i zabijao i asistirao preuzme konce igre u prvom poluvremenu u svoje ruke. U efikasnoj igri, punoj tranzicije ekipa Ricka Pitina djelovala je sjajno i početkom treće četvrtine otišla i na velikih +11.

Tada je europski prvak upalio svoje motore, Mike James počeo je zabijati a pridružio mu se i Hackett koji igra možda najbolju košarku karijere. Uspjeli su Moskovljani odbijati sve napada sjajnog Panathinaikosa, u posljednjih minut i pol ušli s 5 koševa viška no nisu uspjeli privesti utakmicu kraju. Zadnji napad u regularnom toku utakmice imao je Panathinaikos pri vodstvu Moskovljana od 3 razlike. Itoudis je odlučio riskirati i to mu se odbilo od glavu jer je Nick Calathes, koji inače nije na glasu kao neki veliki šuter, zabio trojku koja je Panati donijela produžetak.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Šokirani CSKA se u dodatnih 5 minuta nije uspio oporaviti od ulaska u neplanirani scenarij, počeli su praviti greške, promašivati slobodna bacanja a večeras razigrani Grci su uzeli objeručke sve što im je aktualni prvak Europe ponudio i put Atene odnijeli vrijedne bodove.

Fantastični Calathes s 22 poena i 17 asistencija, te indeksom korisnosti od 40 bio je najbolji igrač utakmice, a sjajno ga je pratio Mitoglu s 25 poena i 16 skokova, te indexom 34. Mike James je do kraja zabio 30 koševa ali bio i svojevrsni tragičar ove utakmice. Hackett je dodao 24 a Hines 14 koševa za poraženi tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi