Nevjerovatni Markkanen je Hrvatsku poslao kući!

Finska u četvrtfinalu

Nevjerovatni Markkanen je Hrvatsku poslao kući!

E. Škorić

Eurobasket nam je donio niz fantastičnih utakmica u nokaut fazi, a jednu takvu odigrali su košarkaši Finske i Hrvatske. Finci su na kraju sjajnom igrom u četvrtoj četvrtini došli do pobjede rezultatom 94:86.

Finci su u osmini finala kao blagi autsajderi odmjerili snage sa Hrvatskom, ali su na krilima svoje najveće zvijezde Laurija Markkanena, košarkaša Utah Jazza, napravili malo iznenađenje i ostvarili pobjedu za plasman u četvrtfinale.

Sam meč bio je mnogo uzbudljiv i do kraja neizvjestan. Finci su tokom prve dionice imali i osam poena prednosti, ali je na prvu dvominutnu pauzu s prednošću otišla Hrvatska, koja je vodila 21:20.

Tokom druge četvrtine ekipe su bile dosta izjednačene, nekoliko puta su se smjenjivale u vodstvu, da bi na Finci na odmor otišli sa 43:41.

Slično je bilo i tokom treće dionice, a Finska je ponovo ostala na dva poena prednosti na kraju četvrtine (67:65).

U završnici meča Finska je imala prednost, doduše ne neku veću, a Salin trojkom odvodi svoj tim na plus osam na 3:30 do kraja. Među hrvatske košarkaše se uvukla panika, a raspoložena Finska uspijeva to sve iskoristiti i na kraju ostvariti veliku pobjedu.

Sada smo dobili i drugi četvrtfinalni par nakon što je poznato da će Slovenija igrati s Poljskom. Rival Finskoj u borbi za polufinale biće Španija, koja je jučer nakon drame i produžetka pobijedil Litvaniju.

Danas se još sastaju Grčka i Češka, te Srbija i Italija, nakon čega ćemo imati kompletirano četvrtfinale Eurobasketa.

Što se tiče današnjeg meča u Berlinu, Markkanen je bio nevjerovatan sa 43 poena i devet skokova, dok je Salin ubacio 17 poena. U sastavu Hrvatske Bogdanović je brojao do 23, Smith je ubacio 17, Šarić 12 i Simon 11 poena.

Top Komentari

Sukedzo
hrvatici kalkulisali da bi izbjegli srbiju samo da bi ih Finska pobjedila u natedom krugu, plac Mubere mi moje
16 2
Salt_boy075
Napraviti cu 10 zastava nase drzave i napisati na njima Zagreb,Rijeka,Split,Varazdin,Zadar itd...i tako isto cu uradit Beograd,Novi Sad,Stara Pazova,Cacak,Nis itd..sve cu kopirati nase komsije!!
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi