Hrvatska na krilima Darija Šarića savladala Sloveniju u Celju

Prijateljski mečevi

Hrvatska na krilima Darija Šarića savladala Sloveniju u Celju

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Hrvatske savladala je Sloveniju sa 83:75 u sklopu priprema pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je u Celju odmjerila snage s domaćom selekcijom i na kraju je došla do pobjede, kojom se revanširala za poraz u Varaždinu od prije tri dana.

Nije bilo Bojana Bogdanovića, ali je Dario Šarić preuzeo odgovornost i ubacio je 18 poena, imao je i devet skokova uz osam asistencija.

On je bio najbolji hrvatski košarkaš danas u svim statističkim rubrikama. Dobar je bio i Ante Žižić sa 15 poena i sedam skokova, a Ivica Zubac je uz 10 poena imao i 9 skokova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Na drugoj strani Blaž Mesiček je ubacio 14, a Blaž Mahkovic 13 poena.

Hrvatskoj u petak slijedi u Osijeku meč kvalifikacija za SP protiv Litvanije, a tri dana kasnije gostovat će Poljskoj u Gdanjsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi