I Evropa ima svog Jamesa Hardena

Šved ubacio 37 poena protiv CSKA

I Evropa ima svog Jamesa Hardena

E. Škorić

Alexey Šved je danas ubacio čak 37 poena u pobjedi Khimkija nad CSKA Moskvom u derbiju VTB lige.

Khimki je u dramatičnom meču slavio sa 73:72 nakon produžetaka. a Shved je ubacio više od pola poena svog tima.

Osnovni dio meča završen je rezultatom 62:62, a u produžetku je domaćin uspio da dođe do pobjede i ključna je bila trojka Šveda za 72:69.

Iako su gosti iz Moskve bili bolji u prvom dijelu, dobar dio drugog poluvremena dominirala je domaća ekipa, da bi se sve na kraju rješavalo u dodatnih pet minuta igre.

Shved je gađao 10 od 31 iz igre, a uz njega dobar je bio i Stefan Marković sa 16 poena, sedam asistencija i pet skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na drugoj strani Will Clyburn je ubacio 17 poena uz 16 skokova, 15 poena je ubacio Sergio Rodriguez, a Kyle Hines je dodao 12 poena uz pet skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi