I jedan susret ABA lige zbog koronavirusa pred praznim tribinama

Ništa se ne prepušta slučaju

I jedan susret ABA lige zbog koronavirusa pred praznim tribinama

A. Čaušević

Ni ABA liga ništa ne prepušta slučaju zbog epidemije koronavirusa pa će se jedan meč 20. kola igrati pred praznim tribinama.

Čelnici lige su odličli da se meč između Primorske i Cibone u Kopru igra pred praznim tribinama.

"Obzirom da su u regionu potvrđeni prvi slučajevi zaraženih koronavirusom, a u skladu s preporukama nadležnih ministarstava, ABA liga je obavijestila sve klubove koji učestvuju o koracima koje je potrebno preduzeti u vezi sa tim pitanjem", naveli su organizatori takmičenja.

U ABA ligi su naglasili kako će u trenutnoj situaciji ključni biti visok nivo svijesti, komunikacija i koordiniran rad. Pozvani su i svi klubovi te navijači da reaguju u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

"ABA liga će pažljivo pratiti razvoj događaja po ovom pitanju i u dogovoru s klubovima preduzimat će dalje korake", zaključuje se u saopštenju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi