I Pau Gasol kod Nurkića

Nova akvizicija Trail Blazersa

I Pau Gasol kod Nurkića

Iskusni španski košarkaš Pau Gasol pristao je na saradnju sa Portland Trail Blazersim, prenose američki mediji.

Vijest da je 39-godišnji centar dogovorio jednogodišnju saradnju sa Portlandom donio je ESPN-ov Adrian Wojnarowski, a uskoro se ova informacija počela širiti medijima u SAD-u.

Paul Gasol tako postaje drugo pojačanje na centarskim pozicijama koje je Portland osigurao za novu sezonu. Prije Gasola je u Oregon iz Miami Heata stigao Hassan Whiteside.

Iskusni Španac će svakako dobro doći Blazersima dok čekaju da se Jusuf Nurkić oporavi od teške povrede koju je zadobio krajem reuglarnog dijela prošle sezone.

Inače, Paul Gasol je u NBA stigao 2001. godine, a u najjačoj ligi svijeta je branio boje Memphis Grizzliesa, Los Angeles Lakersa, Chicago Bullsa, San Antonio Spursa i Milwaukee Bucksa. Kao član Lakersa dva put je bio NBA šampion.

Posljednji angažman Gasol je imao u Bucksima, a od kraja prošle sezone bio slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi