Admir Prašović: Bila bi velika stvar izboriti ostanak u A diviziji
Selektor Prašović obećao je veliku borbu naših momaka u zaista jakoj konkurenciji na ovogodišnjem EP A divizije.

Selektor naših kadeta uoči EP koje danas počinje u talijanskim Udinama

Admir Prašović: Bila bi velika stvar izboriti ostanak u A diviziji · Intervju

Uoči današnjeg početka kadetskog Europskog prvenstva na kojem će naša selekcija nastupiti u grupi D s Francuskom, Srbijom i Grčkom, za SportSport ba je prvenstvo najavio i selektor naših mladića Admir Prašović.

"Bio sam jako zadovoljan i srećan nakon što smo se u Sarajevu na prvenstvu Europe B divizije uspjeli vratiti u elitni rang tj. A diviziju" - kazao je Prašović i dodao: -"na ceremoniji otvaranja bio sam jako ponosan to što je BiH ponovno na smotri najboljih reprezentacija".

"Zaista impresivna imena učesnika na ovom prvenstvu daju nam dodatni motiv da damo sve od sebe. Ou priliku iskoristio bih da se zahvalim sjajnim momcima koji su iznijeli prošlogodišnje prvenstvo i vratili BiH u A diviziju, te omogućili ovoj talentiranoj generaciji,  selekciji u kojoj ima dječaka i 2004 godište da se bore na ovom prvenstvu i da daju svoj maksimum".

"Na prvenstvu želimo dati sve od sebe i pokazati ono najbolje. Imali smo problema na pripremnim utakmicama jer smo ih odigrali premalo, samo dvije protiv selekcije Crne Gore što može biti problem na otvaranju prvenstva ali kako bude odmicalo očekujem sve bolje i bolje igre. Pokušat ćemo izboriti ostanak u A diviziji što bi obzirom na konkurenciju bilo jednako osvajanju medalje" - iskren je Admir Prašović.

"Bila bi velika stvar kada bi omogućili ovim momcima rođenim 2004 godine još jedno EP u najjačoj diviziji. Svakako da momci imaju veliki motiv i ako dođe do nekih poraza ne smijemo klonuti nego ići iz utakmice u utakmicu. U razgovoru s ljudima iz Saveza naznačeno je kako je najbitnije iz ove generacije isprofilirati nekoliko igrača koji će biti nosioci igre i u starijim kategorijama. To smo uspjeli prošle godine, promovirali smo par momaka za koje mislimo i nadamo se da će u budućnosti kruna biti seniorska reprezentacija naše zemlje kako bi svi ov ciklusi imali smisao".

"Što se tiče same grupe, danas otvaramo s Francuzima i tu ne treba trošiti previše riječi. Treba biti hrabar i pokušati odgovoriti na njihove fizičke i atletske predispozicije koje su im prejake. Na te fizikalije treba odgovoriti pametnom košarkom. Svoju šansu tražimo u utakmici s Grčkom a tražit ćemo svoje šanse i sa Srbijom, selekcijom koju jako dobro poznajemo kao i oni nas".

"Nakon grupne faze zavisno od plasmana križamo se s grupom gdje su Litva, Slovenija, Estonija i Turska gdje se nadam da ćemo imati snage za iznenaditi nekoga od ovih reprezentacija, ali nama će biti ključna peta utakmica na prvenstvu koja je za nas faktički finale i gdje bi nas eventualna pobjeda ostavila u A diviziji. Ukoliko ne uspijemo čekaju nas još dvije utakmice u kojima će nam trebati dvije pobjede i koje će zaista pokazati jesmo li zaslužili ostati u A diviziji ili ne".

"Na kraju bih se zahvalio svima onima koji su nam pružili podršku, koji su nam pomagali tokom priprema i vjerovali u nas. Nadam se da ćemo zdravi dočekati ključne utakmice i u dobrom raspoloženju se vratiti u Bosnu i Hercegovinu" - rekao je za SportSport.ba selektor U-16 selekcije Admir Prašović.

Top Komentari

stakleni
I izgubise sve utakmice, pa cak i borbu za opstanak, za 15-16 mjesto protiv Estonije.
1 0
Rus
Za tebe bi bila velika stvar da preuzmes fudbalsku reprezentaciju. Zasluzio si.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi