Očajna igra bh. kadeta i katastrofalan poraz od Francuske
Francuzi su bili bolji u svim segmentima igre

Katastrofa izabranika Admira Prašovića na startu prvenstva

Očajna igra bh. kadeta i katastrofalan poraz od Francuske

S. Pašalić

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je ubjedljiv poraz od reprezentacije Francuske u prvoj utakmici Evropskog prvenstva A divizije koje se igra u Italiji.

Bh. košarkaši su izgubili sa čak 64 razlike, bilo je na kraju 102:38 za reprezentaciju Francuske.

Već od samog početka bilo je jasno da se reprezentacija Bosne i Hercegovine neće dobro provesti protiv Francuza koji su prvu četvrtinu dobili sa 32:13.

Druga četvrtina je bila još lošija za našu reprezentaciju koja je ubacila samo pet poena, a Francuska je ovu dionicu osvojila sa 25:5 i na poluvrijeme otišla sa rezultatom 57:18 u svoju korist.

Treća četvrtina je bila i najbolja za naš tim (ako se to tako može i reći), iako su Francuzi i ovu dionicu osvojili sa 17:12.

U posljednjoj dionici ponovo očajna igra naših košarkaša za konačnih 102:38 u korist Francuske.

Najefikasniji kod našeg tima je bio Zinedin Mulić sa skromnih 7 poena, a pratili su ga Danijel Puce sa 6 te Gabriel Čolak i Aldin Mujezinović sa 5.

U drugoj utakmici naše grupe Srbija je također ubjedljivo savladala Grčku sa 75:55.

Narednu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra protiv Grčke, a u posljednjem kolu u nedjelju nas očekuje meč sa Srbijom.

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Ovo je bas bruka.
2 1
Edin
Toliko o talentima bih kosarke
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi