I to je NBA: Boks meč zbog trejda
Foto - EPA

Allen protiv Ronda

I to je NBA: Boks meč zbog trejda

M. Šljivak

NBA liga donosi brojna nevjerovatna iskustva igrača.

O mnogima se ne priča u javnosti, a igrači se otvore tek po završetku karijere, te otkrivaju zaista nevjerovatne priče.

Nekadašnji centar Boston Celticsa Kendrick Perkins otkrio je kako su Ray Allen i Rajon Rondo ušli u ring kako bi riješili nesuglasice oko trejda koji se trebao desiti.

Celticsi su imali šansu da trejduju Ronda za Chrisa Paula. Zvijezde Paul Pierce i Kevin Garnett su glasali protiv, a Ray Allen je bio za.

Rondo je to čuo. Uzeo je rukavice i izazvao je Allena na borbu.

"U to doba Rondo je bio među pet najboljih playmakera lige. Imali ste Derricka Rosea, Chrisa Paula, pa je išao Rondo", počeo je priču Perkins i nastavio je:

"Chris Paul je želio otići iz New Orleansa i počele su priče da bi smo mogli trejdovati Ronda za CP-ja. Garnet i Pierce su bili protiv, iako je CP sjajan igrač i smatrali su da pobjednički tm ne treba mijenjati. Ray Allen je bio jedini za. Rondo je to saznao, uzeo je rukavice i izazvao je Raya. Natjerali smo ih da boksaju dvije runde", rekao je Perkins.

Nije međutim otkrio ko je pobijedio, ali Rondo je i dalje igrao za Celticse gdje je ostao sve do 2014. godine.

Top Komentari

dinass
Posteno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi