Igman bolji od Turbine, Džafić presudio gostima trojkama u zadnjoj dionici

A1 liga

Igman bolji od Turbine, Džafić presudio gostima trojkama u zadnjoj dionici

E. Škorić

Košarkaši Igmana sa 84:76 pobijedili su Turbinu u susretu prvenstva A1 lige BiH.

Igman je na Ilidži došao do važne pobjede. Gosti iz Jablanice prvu četvrtinu su dobili sa 19:15, potom je u drugoj Igman bio bolji sa 23:18, a treća dionica je bila izjednačena (23:23).

Bilo je neizvjesno u zadnjoj dionici, ali je Elmin Džafić pogodio neke važne trojke i prelomio meč, pa je Igman na kraju slavio sa osam razlike.

Adnan Arslanagić je ubacio 20 poena u pobjedi Igmana, Džafić je dodao 18, Alen Mustafić 15, a Ermin Tarčin 13 poena. Kod gostiju najefikasniji je bio Mijo Babić sa 23 poena, dok je 18 ubacio Afan Mešić.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Danas je odigran i susret Travnika BT i Čelika, koji je slavio sa 73:67. Zeničane su predvodili Armin Avdibegović i Ernes Mešinović sa po 16 poena, dok je dvocifren još bio i Muhamed Gak sa 11 poena. Najbolji u timu Travnika bio je Namik Varupa sa 19 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi