Igman osigurao opstanak, Džafić sjajan

Sjajni bek šuter briljira

Igman osigurao opstanak, Džafić sjajan

S. Mlaćo

Ovog vikenda igraju se utakmice 17. kola A1 Lige Federacije BiH. U subotu su odigrana tri susreta, a večeras nas očekuju i dva derbija koja će direktno odlučivati o plasmanu u playoff A1 Lige.

Ekipa Radničkog gostuje kod Gradine u Srebreniku u susretu koji će možda već sada odrediti prvoplasiranu ekipu, a drugi susret se igra u Konjicu gdje domaćin dočekuje ekipu Proma.
Jako zanimljiva sezona i u drugom rangu takmičenja u BiH, dosta atraktivnih poteza, mladih
košarkaša i veoma zanimljivih utakmica.

Prošlog vikenda ekipa Igmana je imala jako težak raspored, a obzirom da su u petak na svom parketu savladali Gradinu iz Tešnja, a već u subotu su u Bugojnu gostovali kod ekipe Iskre gdje su poraženi rezultatom 95:90. Ono što je obilježilo ove susrete jesu sjajne partije Elmina Džafića, beka-šutera koji je stigao u Igman na polusezoni iz Vogošće, a na poziv trenera Dženana Podbičanina.
Džafić je u susretu protiv Gradine ubacio čak 9 trojki, a susret je završio sa 29 postignutih poena za 27 minuta provedenih u igri.

Dan kasnije u Bugojnu je postigao 17 poena i bio jedan od najboljih pojedinaca u svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Džafić je od dolaska u Igman odigrao 7 utakmica i na prosjeku je od 13 poena po utakmici. Ovi prosjeci će sigurno rasti kako sezona bude odmicala, jer Džafić je poznat kao odličan strijelac, a to je u više navrata pokazao i u juniorima Bosne, za koje je kao kapiten u više navrata znao postići i preko 40 poena.

Košarkaši Igmana sa Ilidže su slobodni ovaj vikend, a trenutno ekipa Dženana Podbičanina zauzima 6. mjesto na tabeli A1 lige i time su i izborili opstanak te će trener Podbičanin u narednim susretima sigurno dati priliku mlađim košarkašima da dodatno napreduju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi