Crvena zvezda u Laktašima razbila šampiona Bosne i Hercegovine
Foto - ABA / Marija Vuruna

Lagana pobjeda beogradskog kluba

Crvena zvezda u Laktašima razbila šampiona Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Laktašima Igokeu rezultatom 81:63 u duelu 1. kola regionalne košarkaške ABA lige.

Crvena zvezda je novu sezonu otvorila uvjerljivom pobjedom u Laktašima protiv prvaka Bosne i Hercegovine Igokee. Bilo je 81:63 u korist beogradskog velikana.

Od prvog napada beogradski tim je imao prednost u ovom duelu. Tokom prve dionice razlika je išla do maksimalnih plus šest, a nakon deset minuta igre Crvena zvezda je imala tri razlike, 20:17.

Kontrolisali su gosti rezultat i u drugom periodu. Igokea je u jednom trenutku uspjela doći na samo minus jedan, ali je do kraja poluvremena Zvezda uspjela povećati prednost na ipak sasvim solidnih osam poena prednosti, 40:32.

Igokea je nestala s parketa u trećem periodu. Mnogo kvalitetniji protivnik je podigao nivo igre, a prvak Bosne i Hercegovine nije imao pravi odgovor.

Prednost je tokom treće dionice rasla iz napada u napad, pa je na ulasku u posljednju dionicu bilo 21 razlike u korist crveno-bijelih iz Beograda, 66:45.

Oglasi

Bilo je naravno opuštanja kod igrača Zvezde u posljednjoj dionici. Igosi to koriste i dolaze na minus 13, ali više od toga nisu mogli.

Gosti bez problema do kraja završavaju posao. Izgledalo je da podižu razliku kada to god žele i na kraju je tim Duška Ivanovića stigao do trijumfa.

Mike Tobey je predvodio Crvenu zvezdu do trijumfa s 19 poena i osam skokova, a dvocifreni su bili još Giedraitis s 12, Ilić s 11 i Mitrović sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Igokeee najefikasniji je bio Nikola Tanasković s 16 poena i devet skokova, a Marko Jeremić je dodao 15 poena.

Prvak Bosne i Hercegovine u 2. kolu gostuje kod KK Split, dok će Crvena zvezda u Beogradu ugostiti ekipu Cedevita Olimpije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi