Igokea dovela tri nova pojačanja
Foto:Igokea.rs

Pojačao se bh. šampion

Igokea dovela tri nova pojačanja

Vuk Radivojević, Nikola Pešaković i Josip Mikulić su nova pojačanja Igokee za predstojeću sezonu Jadranske lige, navodi se na zvaničnoj stranici aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

Radivojević  je započeo karijeru u omladinskom pogonu Partizana. Nakon toga je nastupao za prvi tim Sloge od 2002. godine. Kao borbenog i korisnog igrača zapazio ga je tadašnji trener Crvene zvezde Zmago Sagadin i doveo ga 2003. u redove Crvene zvezde. 2007. seli se u španski klub Fuenlebradu. Vratio se u Crvenu zvezdu za sezonu 2009/10. Narednu sezonu je proveo u FMP-u iz Železnika, prije nego što se 2011. po treći put našao u Crvenoj zvezdi.

U oktobru 2013. potpisao je jednogodišnji ugovor sa FMP-om. Ipak, za njih nije zaigrao i u novembru iste godine otišao je u turski klub Turk Telekom gde je proveo sezonu 2013/14.

Nakon nekoliko mjeseci bez kluba, Radivojević je krajem 2014. potpisao ugovor sa poljskom ekipom Slask Wroclav do kraja sezone.

"Tokom posljednje četiri godine nikad ovako dobro nisam fizički bio spreman na početku sezone i sa te strane neću imati problema. Kada su igrači u pitanju, Ćapina odlično poznajem iz mlađih selekcija kada smo igrali zajedno, kao i Dimića iz FMP-a te Komatinu, jer je dobro igrao za Igokeu one sezone kada su napravili najveće iznenađenje u ABA ligi. Ostale momke ne poznajem lično, ali sam za mnoge čuo i znam gde su igrali. Raduje me što je ekipa mlada i energična te želi da napreduje", rekao je Radivojević.

Kao jedan od iskusnijih igrača imaće posebnu ulogu u timu i na neki način biće mentor mlađim igračima.

"Sigurno je da ću se truditi da mlađim prenesem deo znanja, jer se sećam kada sam i ja bio u sličnim situacijama. Sa 22 godine u Zvezdi najviše su mi pomagali stariji članovi, Milan Gurović i Igor Rakočević, od kojih sam mnogo naučio. Sada sam ja u situaciji da pomažem mlađima zajedno sa ostalim igračima i trenerom", kazao je Radivojević.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nikola Pešaković je rođen 1991. godine, a karijeru je počeo u Borcu iz Čačka. Pešaković 2011. godine prelazi u Partizan, a 2012. odlazi u Vojvodinu. Sljedeću sezonu 2013. ponovo se vraća u matični klub Borac. Prošlu sezonu proveo je u grčkom prvoligašu Nea Kifisiji gdje je prosječno bilježio 6,2 poena po meču.

Josip Mikulić je rođen 1993. godine u Širokom Brijegu gdje je u istoimenom klubu gradio svoju karijeru. Riječ  je o mladom i talentovanom 215 cm visokom centru koji će pojačati centarsku liniju Igokee koja je u deficitu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti