Igokea dovela veliko pojačanje

Stigao talentovani Amerikanac

Igokea dovela veliko pojačanje

M. Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Igokee, dobila je veliko pojačanje.

Novi igrač tima iz Laktaša postao je američki krilni centar Billy Preston, krilni centar visok 208 centimetara, koji važi za velikog talenta.

Ovom bivšem članu čuvenog univerziteta Kansas predviđa se blistava karijera. On je ovaj koledž napustio nakon saobraćajne nesreće koju je doživio u novembru, a korišteni automobil je pokrenuo veliku istragu NCAA lige koja je dovela do toga da Preston napusti ovaj univerzitet.

Po pravilima, nijedan koledž igrač ne smije imati nikakva primanja tokom univerzitetske karijere. Preston je na kraju bio prinuđen da napustiti Kansas i odlučio je da do kraja sezone nastupa Evropi.

Izabrao je ekipu Igokee gdje će sigurno predstavljati veliko pojačanje jer se radi o izuzetno talentovanom igraču kojem se predviđa NBA karijera. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovaj 21-godišnjak je u srednjoj školi nastupao za čuvenu Oak Hill Akademiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi