Historija je ispisana: Omladinci Igokee osvojili Ligu prvaka!

Nevjerovatan rezultat

Historija je ispisana: Omladinci Igokee osvojili Ligu prvaka!

E. Oštraković

Historijski uspjeh kada je riječ o košarci u Bosni i Hercegovini, napravila je juniorska ekipa Igokee koja je postala prvak FIBA Lige prvaka u omladinskoj konkurenciji.

Igokea je večeras slavila protiv Tofasa u finalu rezultatom 73:66, te je tako ostvarena nevjerovatna pobjeda od sedam razlike.

Finale završnog turnira odigrano je u Bursi, tako da se može reći da je ekipa Igokee večeras slavila na gostujućem terenu.

Ekipa koju sa klupe predvodi Slobodan Kecman do finala je stigla sa pet pobjeda u nizu, a u polufinalu su već slavili veliku pobjedu.

Jučer su u polufinalu slavili protiv veoma jake ekipe BC Rytasa iz Litvanije sa četiri razlike, a konačan rezultat bio je 76:72.

Današnji meč protiv Tofasa bio je veoma dramatičan, ali na kraju su pobjedu ostvarili košarkaši iz Bosne i Hercegovine.

Igokeu je do pobjede vodio Ognjen Radošić koji je ubacio 26 poena, a 15 je dodao Dušan Makitan, dok je Aćimović do 10.

U turskom timu isti broj poena kao Radošić (26) postigao je Ozgur Cengiz, a 15 je dao Arda Konuk.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Cestitke eto evropska titula u bosnu konacno pa nek i u omladinskoj kategoriji. Bez srpske bi i dalje kompir nulu imali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije