Igokea osvojila trofej u Skenderiji, nezapamćena posljednja četvrtina za Široki

Pokazali su da su kvalitet više

Igokea osvojila trofej u Skenderiji, nezapamćena posljednja četvrtina za Široki

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Košarkaši Igokee osvajači su Kupa Mirza Delibašić koji je odigran u Sarajevu.

Igokea se jučer namučila sa Borcem, dok je Široki teže od očekivanog savladao Bosnu, te su ova dva tima odmjerila snage u velikom finalu.

Na kraju, potpuno očekivano, radovali su se košarkaši Igokee m:tel pobjedom 76:49.

Igokea je vodila od samog starta te prvu četvrtinu dobila 21:16. U istom tempu bio je i drugi dio te bh. tim koji nastupa u ABA ligi na pauzu odlazi sa prednošću 38: 31.

Nije Široki imao šanse u nastavku, potrošili su se jučer Širokobriježani, a Igokea je dodala gas.

Treći dio je slavila 21:11, te mirno privela meč. Pet minuta prije kraja bilo je 67:43. Nisu na tome stali Marić, Kondić i društvo te su minut prije kraja imali vodstvo 76:49. Tako je i i ostalo do kraja meča.

Oglasi

Na kraju je završilo i Igokea je opravdala uloga favorita u završnici Kupa koja je odigrana u Sarajevu.

Kod Igokea su se istakli sa po deset poena Tanasković, Marić, Đorđević i Delalić.

Bolji od ostalih kod Širokog bio je Daishon Knight sa 14 poena, a osam je dodao Mislav Brzoja.

Finale Kupa Mirza Delibašić:

Igokea m:tel – HKK Široki 76:49 (21:16, 17:15, 21:11, 17:7)

Promo

Top Komentari

rabodimis
Skupili 13 i po ljudi na utakmici.. Pokazali su kvalitet nikom, svijetla buducnost je pred ovim klubovima.. Dva vola u Cevljanovicima izazovu vece interesovanje od ova dva politicka projekta.. Kosarka se igra samo za dodika vec godinama, prisvojio sebi papak za licne potrebe.. Probao je i fudbal uzet sa Laktasima al mu nesto nije islo pa sad ima Borac, da vidi jos jednom mozel se sta..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi