Igokea ima historijsku šansu da zaigra u Euroligi!

Nakon odličnih nastupa ove sezone

Igokea ima historijsku šansu da zaigra u Euroligi!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina bi naredne sezone mogla imati svog predstavnika u Euroligi. Kvalitet i igra su tu, ali je potrebno imati i sreće.

Inostrani mediji specijalizovani za košarku su danas prenijeli vijest da će prvak ABA lige za ovu sezonu sljedeće sezone igrati u Euroligi.

ABA liga će dobiti jednu od dvije pozivnice jer se radi o takmičenju koja nema niti jedan klub za tzv. A-licencom, dugoročnom licencom ili višegodišnjom licencom Eurolige.

Kako sada stvari stoje za titulu prvaka osim Igokee borit će se Crvena zvezda, Budućnost i Mornar. Igosi do kraja regularnog dijela imaju odigrati još jedan duel i to derbi s Mornarom.

Igokee je izgubila derbije od Crvene zvezde i Budućnosti u posljednja dva kola zbog čega će duel s Mornarom biti i meč sezone za tim iz Aleksandrovca.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ekipa Dragan Bajića je igrala fenomenalno u 2021. godini, bilježila je i sjajne rezultate u košarkaškoj Ligi prvaka pa bi plasman u razigravanje za prvaka ABA lige došao kao nagrada za sav dobar posao.

Inače, za dobivanje druge pozivnice u igri su tri kluba i to Valencija, Virtus Bologna i Zenit. Plasman u Euroligu već su izborili Unics Kazan i Monaco nakon što su izborili finale Eurocupa.

Top Komentari

dinass
Pokazali su koliko mogu protiv Buducnosti.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi