Igokea izborila opstanak u ABA ligi, Sutjeska ispada

Uzbudljiva završnica ABA lige

Igokea izborila opstanak u ABA ligi, Sutjeska ispada

Endin Čaušević

Odigrane su četiri utakmice posljednjeg 26. kola regionalne ABA lige. 

U nikad neizvjesnijoj sezoni košarkaške ABA lige danas su poznate ekipe koje napuštaju ovo takmičenje, a zanimljivo je da je Igokea u direktnom okršaju za opstanak uspjela savladati Tajfun i ostati u ligi.

Igokea je protiv fenjeraša ABA lige slavila sa 81:76 i uspjela je tako završiti na sedmom mjestu i izboriti opstanak u ABA ligi.

Pored ekipe Tajfuna, ABA ligu ove sezone napušta i Sutjeska koja je poražena danas od Zadra sa dva poena razlike (85:83).

Crvena zvezda je uspjela na kraju da se vrati na drugo mjesto na tabeli i prestigne Cedevitu nakon pobjede protiv Krke (77:67). Prvo mjesto pripalo je ekipi Budućnosti koja večeras igra protiv Cibone.

ABA liga, 26. kolo:

Tajfun - igokea 76:81

Crvena zvezda - Krka 77:67

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mega Leks - Metalac 77:64

Zadar - Sutjeska 85:83

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti