Igokea ostvarila važnu pobjedu u Beogradu

Bh. predstavnik upisao nove bodove

Igokea ostvarila važnu pobjedu u Beogradu

E. Dindić

Košarkaši Igokee u 21. kolu ABA lige savladali su ekipu Mege u Beogradu sa 81:71. Bila je ovo izuzetno važna pobjeda za izabranike Dragana Bajića koji su se ovom pobjedom dodatno učvrstili u gornjem dijelu tabele. 

U prvom periodu vidjeli smo izuzetno mali broj koševa, pa je nakon 10 minuta igre rezultat glasio 15:14 u korist domaćeg sastava. Drugi period također domaći košarkaši prikazuju bolju igru pa i ovaj period dobivaju rezultatom 22:18. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 37:32 u korist Mege.

Treći period kao da je neka druga ekipa Igokee izašla na parket te jednostavno nadigrali su domaćina u svakom aspektu košarkaške igre. Ovaj period rješavaju u svoju korist sa velikih 28:13. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 60:50 u korist izabranika Dragana Bajića.

Četvrti period Igokea rutinski održava stečenu prednost te na kraju slavi pobjedu rezultatom 81:71.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod bh. predstavnika bolji od ostalih bili su Anatabia Waller sa 17 poena, dok su ga odlično pratili Marko Jošilo sa 14, odnosno Aleksa Radanov sa 12 poena. Ekipu Mege predvodio je Nikola Jović sa 22 poena, dok je Karlo Matković dodao 17 uz 12 skokova.

Top Komentari

Passionmerka
Hebo vas oni, koji qu...pisete o njima, cetnicima
0 1
arca
Dabogda se oni ugasili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti