Igokea nastavlja seriju, Krka razbijena u Novom Mestu

Igosi su još jednom odličnom odbranom došli do pobjede

Igokea nastavlja seriju, Krka razbijena u Novom Mestu

Utakmicama u Novom Mestu i Kragujevcu otvoreno je 12. kolo regionalne ABA lige. Igokea je došla do novog trijumfa, a žrtva je ovaj put bila Krka.

Krka - Igokea 63:83

 

Uvijek neugodna Krka na svom terenu ugostila je lidera i našeg predstavnika Igokeu. Prvih pet minuta susreta proteklo je u igri koš za koš, a Igosi su vodili, 11:10. Nevjerovatno požrtvovana igra na obje strane rezultirala je jako neizvjesnim rezultatom, a Krka je nakon deset minuta igre vodila, 20:17. U nastavku prvog poluvremena igra koš za koš, Krka je u jednom trenutku došla do plus šest, ali su na odmor Slovenci otišli sa vodstvom, 37:34. 

 

Krka je odlično otvorila drugo poluvrijeme i vrlo brzo došla do plus sedam. Međutim onda je Igokea nametnula svoju igru, stisnula u odbrani, napravila seriju 9:0 i došla do vodstva. Do kraja ovog perioda Igosi su zadržali prednost i u odlučujućih deset minuta ušli sa vodstvom, 57:51. Igokea je posljednji period otvorila serijom 6:0 i došla do velike prednosti, koja do kraja nije ispuštena, za novi trijumf, 83:63. 

 

Najefikasniji u redovima Igosa bio je Jorović sa 16 poena, dok je 13 dodao Hammonds. Filip Adamović postigao je šest poena. Kod Krke najefikasniji je bio Jaka Vladović sa 10 poena.

 

Radnički - Split 72:63

 

Ekipa Miroslava Nikolića dočekala je na svom parketu momčad Splita. Obje ekipe otvorile su susret jako loše, pa smo za četiri minute igre mogli vidjeti samo šest poena, a rezultat je bio neriješen. Ekipe su do kraja prvog perioda nastavile sa neefikasnom košarkom, a Splićani su u drugih deset minuta ušli sa vodstvom, 14:13. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja igra obje ekipe, a Split je i ovaj dio igre dobio minimalno i na odmor otišao sa vodstvom, 34:32. 

 

U nastavku susreta u Kragujevcu na terenu ista slika, igra koš za koš, pa je nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu rezultat bio, 43:42 za domaćina. Radnički je limitirao Split na samo osam poena u trećoj četvrtini i u odlučujućih deset minuta ušao sa osam poena viška. Kragujevčani su imali i dvocifrenu prednost, ali se Split u samoj završnici vratio i došao na minus jedan, bilo je 64:63. Radnički se pribrao i na kraju slavio, 72:63.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima Radničkog bio je White sa 22 poena, dok je za goste 17 postigao Vukušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.