Igokea nemoćna u Beogradu

ABA liga

Igokea nemoćna u Beogradu

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana bili su bolji od Igokee rezultatom 74:65 u meču 19. kola ABA lige.

Igokea je u Beogradu pružila dobar otpor crno-bijelima, no nije uspjela da izbjegne 13. poraz u sezoni, dok je Partizan upisao 12. pobjedu, šestu uzastopnu.

U prvoj dionici su domaći odigrali sjajno, pa su već do početka druge četvrtine imali osam poena prednosti (21:13).

Do poluvremena je prednost Partizana povećana na 10 poena (38:28). U nastavku je Igokea uspjela da se vrati, da dođe na minus dva u zadnjoj četvrtini, ali se Partizan nije dao iznenaditi. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Milosavljević i Mačvan ubacili su po 13 poena u pobjedi nad gostima iz Laktaša, dok je Andrić dodao 12 poena. Čakarević je bio najbolji kod Igosa sa 18 poena, Bunić je ubacio 16.

U nešto ranije odigranom susretu, Union Olimpija je sa 76:67 savladala Metalac u Valjevu. Prepelič je bio najefikasniji u timu gostiju iz Ljubljane sa 16 poena, Marinović je ubacio 14, Nikolov 13, a Omić 12 poena. Kod Metalca je Majstorović ubacio 14 poena, po 12 Kutlešić i Jevtović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.