Igokea promašila dva šuta za pobjedu i izgubila od Mege

Treći poraz prvaka BiH

Igokea promašila dva šuta za pobjedu i izgubila od Mege

Košarkaši Igokee su večeras poraženi od Mega Leksa rezultatom 69:68.

Prvak Bosne i Hercegovine je odigrao dobro prvo poluvrijeme, nakon kojeg je vodio rezultatom 38:30, ali je u nastavku domaći tim zaigrao mnogo bolje.

Košarkaši Mega Leksa su u trećoj dionici slavili sa 19:8 i tako preuzeli vodstvo, da bi u finišu utakmice viđena prava drama. Mega je imala vodstvo od 69:68, a potom je promašila dva slobodna bacanja.

Igokea je imala priliku doći do pobjede ali su košarkaši našeg prvaka loše organizovali posljednji napad. Imali su košarkaši iz Laktaša dva šuta za pobjedu, no oba su promašili.

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš Mege Nikola Ivanović sa 25 poena, dok su Igokeu predvodili Ivan Radenović sa 20, te Vuk Radivojević sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 6. kolo:

Mega Leks - Igokea 69:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.