Igokea protiv Mađara traži osmi trijumf, derbi u Pioniru

Partizan i Cedevita igraju derbi desetog kola u Beogradu

Igokea protiv Mađara traži osmi trijumf, derbi u Pioniru

Ovog vikenda na rasporedu je deseto kolo ABA lige. Igokea ide u goste fenjerašu, dok će Široki na Pecari dočekati Split. Veliki derbi u Pioniru igraju Partizan i Cedevita, a gradski rival Crvena Zvezda će na megdan Cibosima. 

Prvu utakmicu desetog kola ABA lige odigrat će naš predstavnik Igokea. Igosi idu u goste Szolnikiju. Mađari su u ovom susretu autsajderi i pored odličnog nastupa u Zgrebu protiv Cedevite. Vidjet ćemo da li će Bajić i njegova Igokea nastaviti sa dobrim rezultatima. Ukoliko pristup bude pravi, Igosi bi se iz mađarske trebali vratiti sa pobjedom. 

 

U drugom susretu desetog kola, sastaju se Cibona i Crvena Zvezda. Stariji ljubitelji košarke pamte velike duele dva tima osamdesetih godina, o čemu ćete više moći pročitati sutra. Zvezda u susret sa Cibonom ulazi kao favorti, ali ne smiju Beograđani zaboraviti, da su u Draženovom domu zube polomili i njihovi najveći rivali iz Humske. 

 

Dvije ekipe koje igraju jako dobro u poslijednje vrijeme, Budućnost i Radnički, svoj duel će odigrati u Morači. Forma dvije momčadi nam govori da imamo odličan susret u najavi. Dva tima nalaze se u grupi ekipa koje imaju omjer, 5-4. Jedna od momčadi nakon ovog kola odvojit će se na tabeli. Budućnost je prosula mnogo bodova na svom terenu, Radnički je neugodan protivnik, pa Podgoričani moraju odigrati vrhunsku utakmicu ukoliko žele trijumf. 

 

Zadar će na svom parketu dočekati MZT Skopje. Makedonci su nakon odličnih izdanja poraženi u Laktašima od Igokee. Aleš Pipan i njegova ekipa se nadaju da će se na pobijednički kurs vratiti u Zadru. Zadrani igraju po principu toplo, hladno. Zadar je slavio protiv Zvezde i Cedevite, ali su znali prosuti bodove protiv ekipa koje su u njihovom rangu. 

 

Široki Će na Pecari dočekati Split koji još uvijek ne zna za trijumf na gostujućem terenu. Naš predstavnik je vezao dva poraza, od Budućnosti i Radničkog, pa je susret sa Splitom idealna prilika da se prekine negativan niz. Svaka pobjeda izuzetno je bitna za nacionalni koeficijent, kako bi Bosna i Hercegovina i u narednoj sezoni imala dva predstavnika. 

 

Slovenački derbi odigrat će Krka i Olimpija. Nakon 27 dana Krka je došla do pobjede, ali su onda poraženi ubjedljivo od Crvene Zvezde. Olimpija je u prošlom kolu u Stožicama poražena od Partizana. Potom je uslijedio ubjedljiv poraz u Istanbulu od Fenerbahcea. Novi poraz od Krke dobro bi uzdrmao Sašu Filipovskog i njegove košarkaše. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Derbi smo ostavili za kraj. Pionir i Partizan će u nedjelju ugostiti Cedevitu koja je u velikim problemima. Boža Maljković je sredinom sedmice podnio ostavku i više ne predvodi Cedevitu sa klupe. Zagrebačka momčad je potom doživjela ubjedljiv poraz od Milana u Euroligi. Dule Vujošević nije mogao računati na Westermanna u duelu sa CSKA Moskvom, a Francuz bi mogao zaigrati protiv velikog rivala iz Zagreba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.